Persoonlijke Training en Persoonlijke Training

Zzp ambulant begeleider

Personal training is iets dat wij allen beoefenen als beoefenaars van ons beroep of in ons vakgebied. Wij gaan naar sportworkshops en behandelen cliënten, en proberen in feite de visie van het individu op de ontwikkeling van zijn of haar fysieke wezen te verduidelijken. Dit is hetzelfde voor trainers, wij streven ernaar alleen te trainen en niet te onderwijzen. Maar ook al willen we alleen maar trainen, toch hebben we van tijd tot tijd onze dagelijkse lessen. Iemand komt binnen en stelt een vraag en wij moeten onze vaardigheden met die klant oefenen, zodat wij niet het verkeerde zeggen of doen. We hebben coachingsessies en zullen vaak iets tegen of over een patiënt of cliënt zeggen dat door een personal trainer verbeterd zou kunnen worden. Wanneer een trainer echter een opleiding heeft gevolgd, zal hij of zij bovendien in praktische termen leren hoe het probleem kan worden opgelost. Bij een personal training in 2011 zal de trainer dat uiteraard vaak zeggen:

Wat is oefening?

Hoe helpt het?

Wat gebeurt er tussen de sessies?

Al deze vragen worden gesteld vanwege de noodzaak om het juiste evenwicht te vinden. De noodzaak om evenwicht in de groep te hebben en de noodzaak om de cliënt te helpen. Maar ondanks deze noodzaak om evenwicht te zoeken, of een ander probleem, zijn er ook de belangrijke zakelijke en sociale overwegingen. Zij beïnvloeden de gezondheid van het individu en de omgeving van het gezin. Een voorbeeld hiervan is de geestelijke gezondheid, die een positief effect heeft wanneer de geest, het lichaam en de geest op deze wijze worden beïnvloed.

Voor onze cliënten en in de ambulante begeleider setting zijn er voordelen omdat de personal trainer het probleem vanuit een iets andere invalshoek zal benaderen en zal proberen te helpen, zelfs wanneer de problemen van de cliënt niet zo duidelijk zijn, en er vaak een zeer diepgaande reden moet worden gegenereerd en vervolgens met de cliënt moet worden besproken. Er is meer bezorgdheid bij de personal trainer dan bij de coach vanwege de oprechtheid van de coach in zijn streven om het probleem op te lossen, de cliënt te helpen of de cliënt zich goed te laten voelen.

De personal coach geeft meer persoonlijke training en aandacht aan een cliënt dan alleen in de coachende zin. Een coach toont persoonlijke belangstelling voor een cliënt en probeert hem of haar zo goed mogelijk te helpen. De “personal trainer” past zich echter niet aan uit commerciële overwegingen, hij past zich aan de cliënt, de situatie en de cultuur aan.

Voor wie ambulante training nastreeft, is de aanpak van de privétrainer en de focus van de personal trainer gericht op de omgeving, de cultuur, het bedrijf en de motivatie van de klant, en zijn of haar behoeften. Deze benadering is van toepassing op deze vorm van training en zelfs op de ambulante benadering. Bij deze zakelijke oriëntatie en ook bij het bespreken van het gebruik van een personal trainer met een cliënt, zoekt de trainer naar de motivatie van de cliënt en de relatie tussen de cliënt en de trainer. De personal trainer zal altijd wijzen op wat de cliënt nodig heeft van het personal training programma en de taal wordt gebruikt om dit te ontwikkelen en uit te leggen.

Enkele van de problemen die kunnen worden ontvangen of die zowel de cliënt als de coach gemeen hebben, zijn

De coach en de klant zullen de belangrijkste factor zijn voor een doeltreffend personal training programma; klant voor de klant.

Een persoon moet passen in het trainingsprogramma voor de klant en de trainer;

De cliënt kan van zijn manier van gebruiken naar ons verplaatst worden.

De verworven behoeften en problemen van de cliënt zullen volledig moeten worden aangepast aan de situatie waarin hij zich nu bevindt;

Leave a Reply

Your email address will not be published.