De geschiedenis van porselein

Porseleinen borden

Al het porselein dat wij vandaag kennen, komt uit verschillende landen in Azië, Europa en het Amerikaanse continent. China heeft sinds de begindagen de plaats van de wereld veroverd als een van de belangrijkste bronlanden voor porselein. De Chinese handelaren brachten hun vaardigheden en technologie mee voor de uitvoer van fijn beenderporselein en andere soortgelijke fijne waren.

De eerste met de hand gemaakte porseleinen borden werden gemaakt van grijze blauwe klei. Dezelfde blauwe klei werd gebruikt om de talrijke soorten fijne porseleinen kommen en kopjes te maken, evenals de rozenkransen, het speelgoed en diverse andere decoratieve voorwerpen. De technische term voor dit soort fijn porselein is “ching ware”.

Vroeger werden piloten ingehuurd om het zo groot te maken als nodig was. Na de Eerste Wereldoorlog werd servies beschouwd als uniform. Zo was het omdat serviesgoed beschikbaar werd gesteld aan de natie. Na de oorlog werd het servies meer ontworpen voor volwassenen en kinderen. Volwassen kinderen zochten naar wat hun grootouders of ouders hadden.

Toen kwam de traditie van het porseleinen huis aan het licht. Dit bestond hoofdzakelijk uit drie eetborden, soepkommen, kleine mokken en kopjes. Dit serviesgoed was min of meer hetzelfde. Na de Tweede Wereldoorlog moderniseerde en moderniseerde China zijn keramische industrie. Sommige voorwerpen, zoals de theepot, werden hergebruikt voor een auto, een eetservies, een punchschaal, een suikerpot, een serveerbord en een schotel. Dit veranderde het concept van creëren om meer industrieel te worden.

U ziet dat het concept van huishoudelijk porselein weliswaar veranderde, maar dat het eindproduct hetzelfde bleef. Na de eerste wereldoorlog raakten de elegante patronen in onbruik. De bedrijven concentreerden zich op de verkoop van porselein tijdens de oorlogsjaren. Na het einde van de oorlog kwamen de elegante motieven weer terug en werden zij weer de enige creatie van de rijken.

Evolueren verder

In de jaren 1960 maakten moderne technieken in de keramiekproductie het materiaal nog aantrekkelijker. Dit trok zowel tussenhandelaren als verzamelaars aan. Later leidde dit tot de opkomst van de internetmaterialenhandel. Dit maakte het voor mensen over de hele wereld mogelijk om deel te nemen aan de keramiekrage.

In de jaren 1970 concentreerde men zich op de vraag hoe het steeds populairder wordende keramische serviesgoed het best tot zijn recht kon komen. Dit maakte het mogelijk om moderne porseleinen ontwerpen te maken. De oude patronen die in de jaren 1950 door Nurses populair werden gemaakt, worden nu beschouwd als CP gecertificeerd.

Hedendaagse ontwerpen

In de hedendaagse keramiek zie je veel bloemenporselein. Mensen willen nu hun etnische achtergrond uitdrukken met het gebruik van dit materiaal. En dit wordt mogelijk gemaakt op het internet. U kunt modern bloemenporselein vinden, variërend van vormen tot maten. De gebruikte kleuren in deze ontwerpen zijn rijk en levendig.

Door in te spelen op deze populaire trend, produceren veel werkplaatsen van industrieel ontwerpers bijpassende sets. Deze zijn kant-en-klaar, tegen zeer redelijke prijzen. Er zijn vele ontwerpen en patronen waaruit u kunt kiezen. Maar welke heeft de voorkeur?

Wilt u iets unieks? Probeer dan eens een kijkje te nemen ophttp://www.offlowtextures.comwhere waar u een breed scala aan off-the-shoulder, bloem, vorm en detail porselein kunt vinden. Dit is het tijdperk van de ontwerper. Maak van deze gelegenheid gebruik om inspiratie op te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.